Първоначално публикувано от DerMeister
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Не държи на скорост
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова е правилното съждение, но трябва да се има впредвид, че в при някои коли задна е с по-голямо преводно число от първа, но при други е обратното. Какъвто е случаят с 1,9 JTD.
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеАз пък гадая и мисля,че питащия е искал да получи отговор защо на голямо нанагорнище като тръгва на първа и колата му претриса. Това от гледна точка на това което някой му е казал ,че двигателя е заминал.......не бил добърАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Аз не знам как така на спиране на нанагорнище се включва задна ! Ако изпусне ръчната с тая задна скорост поставена, колата си тръгва назад като нищо
Но не искам да изпадам в полемики с хора който пишат ей така ! За мен 1 пост е много подвеждащ или на мен ми изглежда така. Щото така написано ми се струва все едно е някаква 20 годишна блондинка /шоферка /Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеКогато се спира на нанагорнище или нанадолнище и което и да е спиране ! Като спреш се дърпа първо ръчната след това гасиш двигателя !Нещо не ясно ?)))
Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеАко първо си загася двигателя ръчната няма ли да работи)))
Разбира се ,че ще работи няма нищо общо с двигателя ! Така е правилно, спираш дърпаш ръчната и после може да продължиш да се хилиш на воля щото може от смеха да забравиш и да си разбиеш муцунатаAlfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеАз пък гадая и мисля,че питащия е искал да получи отговор защо на голямо нанагорнище като тръгва на първа и колата му претриса. Това от гледна точка на това което някой му е казал ,че двигателя е заминал.......не бил добър
А иначе от отзивчивостта на всички включили се колеги разбрах, че това не е никакъв проблем, а нормално явление. Явно всеки друг ми е разбрал въпроса, с изключение на теб.Last edited by sollider; d.m.y г., 20:23.Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеНе виждам какво ти е смешно и се хилиш като......
Разбира се ,че ще работи няма нищо общо с двигателя ! Така е правилно, спираш дърпаш ръчната и после може да продължиш да се хилиш на воля щото може от смеха да забравиш и да си разбиеш муцуната
---------- Post added at 18:36 ---------- Previous post was at 18:27 ----------
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеНе, въпросът ми беше защо когато паркирам колата и я оставя на скорост, ако наклона е твърде голям започва да изтърва. В смисъл, колата не тръгва плавно надолу, просто на етапи прескача и се отмества с няколко сантиметра напред (или назад, зависи дали по посока баира или надолнището съм спрял). Демек все едно натискам и пускам съединителя, прави едни такива етапни отмествания от мястото си, особено когато я заклатя или бутна по посока наклона. Надявам се тоя път да ме разбра. И определението за блондинката шофьор определено можеше да си го спестиш...
А иначе от отзивчивостта на всички включили се колеги разбрах, че това не е никакъв проблем, а нормално явление. Явно всеки друг ми е разбрал въпроса, с изключение на теб.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеНе, въпросът ми беше защо когато паркирам колата и я оставя на скорост, ако наклона е твърде голям започва да изтърва. В смисъл, колата не тръгва плавно надолу, просто на етапи прескача и се отмества с няколко сантиметра напред (или назад, зависи дали по посока баира или надолнището съм спрял). Демек все едно натискам и пускам съединителя, прави едни такива етапни отмествания от мястото си, особено когато я заклатя или бутна по посока наклона. Надявам се тоя път да ме разбра. И определението за блондинката шофьор определено можеше да си го спестиш...
А иначе от отзивчивостта на всички включили се колеги разбрах, че това не е никакъв проблем, а нормално явление. Явно всеки друг ми е разбрал въпроса, с изключение на теб.
И няма какво да си чета писанията, те са правилни дори да са от 1975 година.Аз така паркирам както съм написал .Явно не се прави разлика между наклон на спускане и наклон на изкачванеLast edited by eproHD; d.m.y г., 20:53.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение. И кола паркирана никога не се остава без да е вдиганата ръчната било то и зимно време!Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеМоля ти се спри се, няма нужда от повече съвети в този дух.
И накрая не съм поп да ми се молиш !Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеА при -20 като ми замръзнат жилата с вдигната ръчна, какво правим?И ще го обсъдим там
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщениеС тези -20 се измества първоначалния замисъл на въпроса ти ! Пусни тема как да паркираме кола при -20 с ръчна или без..ето ти идея за заглавие на темата !И ще го обсъдим там
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщениеТи по-горе беше споменал нещо за паркиране с ръчна, независимо за кой сезон става дума. Затова и леко изместих фокуса на темата.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
sigpic
Comment
-
А иначе от отзивчивостта на всички включили се колеги разбрах, че това не е никакъв проблем, а нормално явление. Явно всеки друг ми е разбрал въпроса, с изключение на теб.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment